Обвиненията към мен и работата ми са несъстоятелни. Това заяви

...
Обвиненията към мен и работата ми са несъстоятелни. Това заяви
Коментари Харесай

Спецов: Асен Василев никога не се е месил в работата ми

" Обвиненията към мен и работата ми са несъстоятелни. " Това съобщи някогашният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов пред БиТиВи.

Той е удовлетворен от работата на Национална агенция за приходите под негово управление и прикани оценката на неговата работа да бъде дадена от Министерство на финансите, Министерски съвет и бизнеса. Румен Спецов не възприема като проблем своята промяна - има нов министър председател, нов финансов министър и той си дефинира своя екип.

Спецов съобщи, че в никакъв случай Асен Василев не се е месил в неговата работа, с Василев се работело елементарно и диалогично, като е чел всеки един отчет на Национална агенция за приходите.

Бившият началник на Национална агенция за приходите е бил разпитван от прокуратурата по проблема с неговата компания и продължава да няма никакви терзания по проблема.

Национална агенция за приходите не може независимо да си дефинира проекта за приходите, а това е един непрестанен развой дружно с Министерство на финансите. МФ получават всекидневно информация по типове налози, която се проучва и се прави прогноза за тримесечието и за цялата година, изясни Спецов.
 Правителството уволни Румен Спецов Обновена
Правителството уволни Румен Спецов

Според Министерски съвет повода са неизпълнени отговорности, по негови думи претекстовете са политически

В отрасловото министерство са в течение на всичко към приходната част. Министърът на финансите не може да прави своята разходна част , в случай че не знае какъв доход чака, изясни някогашният началник на Национална агенция за приходите. Очакваните доходи за 2022 година, които Национална агенция за приходите би трябвало да събере са 31.5 милиарда лева

Той посочи, че към 31 юли отговорностите на " Булгаргаз " към Национална агенция за приходите са малко над 100 млн. лева През месец юни сдружението покрило отговорностите си за данъчен интервал за април месец. " Топлофикация София " дължала доста повече пари към приходната организация. Няма бездействия на Национална агенция за приходите, приходната организация не е работила независими, а постоянно в директно взаимоотношение в Министерство на финансите, увери Спецов.

Спецов добави, че следва диалог дали да влезе в листите на " Продължаваме промяната " за предварителните избори или не. Той няма упоритост и предпочитание за развиване в политиката.

Припомняме, още при назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите от за съмнителна продажба на компания от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на отговорности към държавния бюджет. Асен Василев, към този миг - финансов министър в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев,. Също по този начин той персонално пое отговорност за назначанието, като съобщи, че се е съгласил да стане минитър в кабинета на Янев с изискването да докара екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков намериха и демонстрираха със стрийм във фейсбук - " Гранекс Трейдър " ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че парцелът е ненаселен, постройката е полуразрушена, а дворът - мъчнопроходим.

По-късно се оказа, че към хазната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР