Обвиненият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е

...
Обвиненият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е
Коментари Харесай

Съдът пуска на свобода ​обвинения за убийството в Борисовата градина

Обвиненият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е на път да излезе от ареста поради приключване на оптималния период на задържане.


Съдът дефинира на Йоан Матев най-леката мярка за неотклонение " подписка ". Тя обаче не влиза в действие незабавно, тъй като може да се нападна пред втората инстанция.

Съдия Мина Мумджиева уточни, че прокуратурата е трябвало да си свърши работата в период и че решението би трябвало да има дисциплиниращ резултат. Тя се съгласи със отбраната, че Матев може да стои в ареста най-вече 8 месеца, тъй като все още на убийството, за което е упрекнат, е бил малолетен.

Според прокуратурата по-ниското наказване, планувано за малолетни, не въздейства на периода за задържане и той е година и половина. Обвинението се оплака, че Матев и отбраната му саботират приключването на делото.

Зорница Таскова - представител на СГП: Няма пропуск в дейностите на прокуратурата. Това, че се злоупотребява с права не може да се предотврати по този метод. Ние сме свършили нашата работа. Предстои само предявяване на материалите по делото. А това не може да стане, тъй като при всеки опит да му бъдат предявени материалите по делото се оказва невероятно - не се одобряват призовки, заявява се някакъв различен длъжностен или персонален ангажимент или делото е в съда за искане на смяна на мярката за неотклонение.  Йоан Матев: Невинен съм и всичко, написано в медиите е неистина Йоан Матев: Невинен съм и всичко, написано в медиите е неистина
Софийският апелативен съд остави дефинитивно в ареста 19-годишния юноша, който бе арестуван и упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Бо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР