Обвинения за полицейски произвол в Плевен - МВР проверява сигнал

...
Обвинения за полицейски произвол в Плевен - МВР проверява сигнал
Коментари Харесай

Обвинения за полицейски произвол в Плевен


Обвинения за полицейски произвол в Плевен - Министерство на вътрешните работи ревизира сигнал на майка и наследник за превишаване на служебните права на униформени.

Ахмет Татаров е потърсен от полицията след сдърпване с граждански катаджия в плевенския мол. Вместо това обаче 32-годишният мъж е откаран в полицията, където твърди, че са му нанесли побой.

Полицаят Иван Папирски твърди, че арестуваният му счупил зъб при удар с лакът. Яростна опозиция, която се показваше в хвърляне, ритване и опит да удря сътрудниците, изясни той.

Ахмет Татаров обаче съобщи, че са почнали да го влачат на земята, да го бият и ритат. Той е оставен в ареста за 24 часа.

Заради основания ужас пред районното служителите на реда поставят белезници и на майката - Бание Татарова.

Спрямо тези две лица има употребена полицейска мощ, която включва пълномощията на тези чиновници, само че няма издевателства, безапелационен беше старши комисар Красимир Начев, шефът на ОДМВР - Плевен.

Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи прави инспекция. Когато има резултат, той ще бъде оповестен, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Срещу жалбоподателите има досъдебни производства за нанесена междинна телесна щета на служител на реда и оказване на опозиция при задържане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР