Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните

...
Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните
Коментари Харесай

Разкриха още скандални истории с полицаите - рекетьори

Обвинения за проведена незаконна група ще бъдат повдигнати на арестуваните четирима служители на реда, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно ръководство. Сред тях е и ръководителят на бранш " Икономическа полиция " Красимир Кръстев. Престъпната група е работила от началото на 2017 година, а съгласно Прокуратурата работата по разобличаването ѝ е почнала през септември 2018 година Престъпилите закона служители на реда са арестувани с рушвет от 2000 лв. в самото 4-то Районно ръководство в София. Според някогашния зам.-вътрешен министър и зам.-председател на " Народен съюз “ Явор Хайтов е изцяло обикновено обществото да се усеща омерзено от този случай, тъй като тези чиновници получават заплати от налозите.

" Как да се има доверие в чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като работят като една трибуквена силова формация. Бяха в началото арестувани 5 души, а обвинявания бяха повдигнати единствено против четирима - това също е подозрително. Не желая обаче да хвърляме цялата тиня против Министерство на вътрешните работи ", изясни Хайтов в " Денят ON AIR ".

Той е безапелационен, че би трябвало да се обърне огромно внимание и на откритите под бюра и шкафове преписки, по които не се работи. " Всяка една кореспонденция е една човешка орис. Икономическата предварителна защита е доста значима. Този малък подробност сочи, че в това районно ръководство този бранш не е работел изобщо. Иска ми се да имам вяра, че е единствено в този бранш. Задавам си въпроса дали по този начин не е в други основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи ", разяснява още зам.-председателят на " Народен съюз “ пред Bulgaria ON AIR.

Все отново Хайтов е на мнение, че казусът е индикативен, тъй като управлението на Министерство на вътрешните работи има явното предпочитание да изкара " гнилите ябълки " от системата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР