Обвинената в шпионаж руска гражданка Мария Бутина е политическа затворничка

...
Обвинената в шпионаж руска гражданка Мария Бутина е политическа затворничка
Коментари Харесай

Русия заяви, че задържана в САЩ рускиня е политическа затворничка

Обвинената в шпионаж съветска гражданка Мария Бутина е политическа затворничка и би трябвало да бъде освободена допустимо най-скоро , съобщи съветското външно министерство.

По-рано този месец съветското държавно управление към този момент възрази против ареста на Бутина, само че определянето й в този момент като политическа затворничка покачва степента на съветското несъгласие, отбелязва АП.
 


29-годишната Бутина беше упрекната, че е пробвала да проникне в Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие и в други американски политически организации , както преди, по този начин и след избирането на Доналд Тръмп за президент.

Говорителят на съветското външно министерство Артьом Кожин съобщи на конференция, че " нейният арест е стимулиран напълно от вътрешно и външнополитически съображения на Съединени американски щати, затова тя е политическа затворничка ".

Вашингтон постоянно е подлагал на критика Москва, обвинявайки я, че държи политически пандизчии, напомня АП.-->

 
Руската гражданка Мария Бутина бе задържана във Вашингтон на 15 юли . Тя е упрекната в опит да повлияе на американски жители и политически в интерес на Русия , предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес. 29-годишната Мария Бутина работела по указания от почитан чиновник в съветското държавно управление, на който са наложени наказания от американското министерство на финансите, заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР