Обвинен за въоръжен грабеж осъди Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“

...
Обвинен за въоръжен грабеж осъди Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“
Коментари Харесай

Обвинен за въоръжен грабеж осъди държавата – искал килия за непушачи

Обвинен за въоръжен обир осъди Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) поради безчовечен условия в пазарджишкия арест. Джемал Аликов от Пещера е предявил иск за 35 000 лв.. Административният съд в Пазарджик обаче го почете отчасти – за 800 лв..
Мъжът е прокиснал в ареста от 8 януари до 5 октомври 2016 година Не се оплаква от пренаселени килии, тъкмо противоположното – че бил самичък, което счита за нечовешко и унизително отношение. През цялото денонощие бил заключен, пускали го единствено за по 1 час дневно за оживление. Нямал независим хигиеничен възел, а тоалетната се употребила по график, тъй че се налагало да се облекчава в кофи. Претендира още, че е мохамеданин и не пуши, а не го настанили в килия за непушачи и храната била несъответствуваща за религията му.
Аликов е един от тримата упрекнати за дръзкия въоръжен обир от офиса на пазарджишкия предприемач Спас Спасов на 21 декември 2015 година.
Извършителите са откраднали над 35 000 лв., кг злато и мобилни телефони. Съдебният развой стартира в края на предходната година, като след много отлагания сега е стигнал до разпит на очевидци и движимости лица.
Друг обвиняем по същото дело – пловдивчанинът Васил Атанасов, свидетелства на Аликов по сегашния проблем. Третият е аржентинецът с испанско поданство Фернандо Кастро. Той пък съумя да осъди ГДИН през декември 2017-та, също за безчовечен и унизителни условия в ареста. И неговият иск беше за 35 000 лв., от които бяха почетени 1 800 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР