Обучението на украински пилоти за работа с изтребители F-16 вече

...
Обучението на украински пилоти за работа с изтребители F-16 вече
Коментари Харесай

Борел: Обучението на украински пилоти за F-16 започна, Украйна скоро ще получи изтребители

" Обучението на украински водачи за работа с изтребители F-16 към този момент стартира в няколко страни, по-специално в Полша, а Украйна ще получи самолетите скоро. Това заяви Жозеп Борел при идването си на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз.

" Обучението ще отнеме време, само че колкото по-скоро, толкоз по-добре, и ще отвори вратата за скорошна доставка на самолетите ", сподели той.

" Дебатът в Европейски Съюз постоянно прави работа. Първоначално всички бяха доста скептични във връзка с танковете, ние взехме решение този въпрос, по-късно същото се случи и със самолетите. С времето ще решим всички проблеми с доставките на оръжие за Украйна ", акцентира ръководителят на външната политика на Европейски Съюз.

Той заяви още, че страните от Европейски Съюз са показали на Брюксел законопроект на стойност 10 милиарда евро за компенсиране на Украйна за доставките на оръжие.

" Ще създадем обзор на доставките на муниции за Украйна и ще обсъдим Европейския инструмент за мир. Държавите-членки ни предоставиха фактури за 10 милиарда евро, което е доста повече от предстоящото. Така че с 3,5 милиарда евро (отпуснати от Европейския механизъм за мир за компенсиране на част от разноските по доставките) към този момент успяхме да активизираме оръжейни доставки на стойност 10 милиарда евро ", съобщи Борел.

Дания се причислява към работата на Европейската организация по защита и за първи път ще взе участие в съвещанието на управителния съвет през днешния ден. Това съобщи още ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел при идването си на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз.

" Ще стартираме със съвещание на управителния съвет на Европейската организация по защита, на което за първи път ще приветстваме Дания, нашия нов член ", сподели той.

Според Борел на срещата ще бъдат прегледани 11 нови плана по програмата " Партньорство за защита на Европейския съюз ", " което ще бъде значима стъпка в укрепването на армиите на страните от Европейски Съюз ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР