Общото състояние на най-богатите руснаци през първите пет месеца на

...
Общото състояние на най-богатите руснаци през първите пет месеца на
Коментари Харесай

Богатството на руските милиардери се е увеличило с 22.7 млрд. долара през 2019 г.

Общото положение на най-богатите руснаци през първите пет месеца на 2019 година се е нараснало с 22,729 милиарда $. Това оповестиха от РИА Новости, базирайки се на данните от рейтинга на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Първото място измежду съветските милиардери в листата на BBI заема съсобственикът на "Новатек " Леонид Михелсoн, чието положение се е нараснало с 3,22 милиарда $ от началото на годината, до 22,7 милиарда $. На второ и трето място са главният акционер в групата на НЛМК Владимир Лисин, чийто капитал се е нараснал с 3,44 милиарда $ - до 21,3 милиарда, и един от главните притежатели на "Норникел " Владимир Потанин, чието благосъстояние се е нараснало с 1,4 милиарда $ - до 21 милиарда $.

Основният притежател на "Северстал " Алексей Мордашов е на четвърто място (състоянието му се е нараснало с 1,37 милиарда $ до 18,8 милиарда долара), а съсобственикът на "Лукойл " Вагит Алекперов е на пето място с благосъстояние от 17,9 милиарда $ ( от началото на годината се е нараснало с 1,88 милиарда долара).

Генадий Тимченко е на шесто място, притежаващ дялове в "Новатек " и "Сибур " - благосъстоянието му се е нараснало с 3.1 милиарда $ до 16.9 милиарда $. Седмата място е заето от Алишер Усманов (Металоинвест, Мегафон) с благосъстояние от 16,4 милиарда $ (увеличение от 2,22 милиарда долара).

Следват Роман Абрамович, чието благосъстояние набъбна с 849 млн. $ - до 15 милиарда $, и Виктор Векселберг, главният притежател на Ренова (капиталът му се усили с 594 млн. $ - до 13,7 милиарда долара). На десето място е главният акционер "Еврохим " и СУЕК Андрей Мелниченко с капитал от 13,4 милиарда $, с нарастване от 940 млн. $.

Трябва да се означи, че показателят BBI се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, в които милиардерите имат акции. За някои компании изчислението се основава на съотношението сред капитализацията на сдружението и оперативната облага или цената на акцията към облагата на акция. Като цяло рейтингът на BBI включва 500-те най-богати хора в света, от руснаците сега той включва 22 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР