Общото състояние на 2500 милиардери по света, което надвишава 7,7

...
Общото състояние на 2500 милиардери по света, което надвишава 7,7
Коментари Харесай

Милиардерите по света притежават 80% от общия БВП на планетата

Общото положение на 2500 милиардери по света, което надвишава 7,7 трилиона $, е сравнимо с брутния вътрешен артикул на четири пети от всички страни на света. Това разгласи пред публицисти представител на Фонда на Организация на обединените нации по народонаселението (УНФПА), съобщи БГНЕС.
Ричард Колодж показа отчет " Животът в разнообразни страни на света ". В него се отделя огромно внимание на казуса със социално-икономическото неравноправие.
Припомняме, че през вчерашния ден (17 октомври) стана ясно, че американският президент Доналд Тръмп е " обеднял " с 600 млн. $, само че си остава милиардер. Тръмп има положение от 3,1 милиарда $ съгласно класацията на сп. Forbes, включваща 400-те най-богати американци.
На първо място още веднъж е основателят на Microsoft Бил Гейтс, с 89 милиарда $. Втори е създателят на Amazon Джеф Безос, който има 81,5 милиарда $.
Според Forbes общото положение на най-богатите хора в Съединени американски щати е 2,7 трилиона $, до момента в който през предходната година е било по-малко - 2,4 трилиона $. През тази година, с цел да влезеш в класацията, би трябвало да имаш най-малко 2 милиарда $ персонално положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР