Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското предприятие

...
Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското предприятие
Коментари Харесай

ВиК - Хасково купува ВиК - Димитровград, оценено на 380 000 лв.

Общото заседание на ВиК - Димитровград одобри решение комерсиалното дружество на сдружението да бъде продадено на ВиК - Хасково. Това заяви Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

ВиК Хасково е под шапката на „ Български ВиК Холдинг “. Решението ВиК Хасково да купи ВиК Димитровград е взето, откакто на 4 февруари Общинският съвет в Димитровград дава единодушие за договорката, показват от Министерство на регионалното развитие.

По този метод завършват дългогодишните договаряния по консолидация на всички водни сдружения в област Хасково.Досега Димитровград не желаеше да се включи, тъй като неговото водно сдружение беше в доста по-добро финансово положение от ВиК Хасково, което от години страда от разнообразни проблеми. Заради нерешението им през последната година бяха заменени и няколко През ноември имаше риск даже да остане без ток, поради неплатена сметка, само че незабавно получи заем от ВиК Холдинга.

Сега поради внезапното повишаване на тока и ВиК Димитровград е натрупало неизплатени отговорности, които доближават 1 милион лв.. Най-вероятно това е принудило общината да вземе това решение, откакто държавното управление отпусна за обезщетения за подкрепяне на водните сдружения.

Съдружници във ВиК - Димитровград са Министерството на районното развиване и благоустройството и община Димитровград. Пазарната стойност на комерсиалното дружество на ВиК - Димитровград е 380 000 лв..

Консолидацията е единствената опция на ВиК сдруженията да аплайват за европейско финансиране, посредством което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се усъвършенства качеството на предоставяните на потребителите услуги, показват от Министерство на регионалното развитие.

Необходимите вложения за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лева Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лева съгласно районния общоприет проект, направен по Закона за водите.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР