Общото събрание на ООН призова в петък за глобални действия

...
Общото събрание на ООН призова в петък за глобални действия
Коментари Харесай

ООН призова за намаляване броя жертви на катастрофи по света

Общото заседание на Организация на обединените нации прикани в петък за световни дейности за понижаване най-малко на половина на записаните всяка година близо 1,3 милиона смъртни случая и 50 милиона пострадвания при пътнотранспортни катастрофи до края на десетилетието, заяви АП.

В декларация, призната с консенсус в последния ден от двудневната сесия, се споделя, че смъртните случаи и пострадванията при пътнотранспортни катастрофи освен предизвикват страдалчество на околните, само че и костват на страните приблизително от 3% до 5% от техния годишен БВП.

В документа се споделя, че интернационалната общественост би трябвало да направи пътната сигурност приоритет за запазване публичното здраве и развиване. Делегатите приканиха всички страни да се ангажират, както се приканва в Глобалния проект за Десетилетието на деяние за пътна сигурност 2021-2030 година

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че пътнотранспортните катастрофи са главната причина за гибелта в международен мащаб на младежи на възраст от 5 до 29 години и че девет от 10 жертви са в страни с ниски и междинни приходи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР