Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана

...
Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана
Коментари Харесай

КЕВР решава за цената на водата в Ловешко

Общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД – Ловеч, не съгласува обновения бизнес проект на сдружението, в който е заложено нарастване на цената на водата с малко над 33%. 

Решението за новата цена на водата в региона обаче ще бъде взето от КЕВР.

Бизнес проектът на сдружението планува общата цена на предоставяните ВиК услуги - снабдяване, отклоняване и филтриране, да се усили от 3,152 лв/куб. м с Данък добавена стойност на 4,236 лв/куб. м с Данък добавена стойност за 2022 година поради повишаването на електрическата енергия.

На съвещанието е изтъкнато, че цената на водата не се дефинира нито от ВиК асоциацията, нито от регионалния шеф или от общините, които са акционери, а от КВЕР.

Областният шеф Виктор Стойчев разяснява решението.

„ Бизнес проектът има детайл освен цената на водата, само че и вложенията, които дружеството трябва да направи за идващите четири години във ВиК мрежата на Ловешка област.

Решението на ВиК асоциацията няма никакво отношение към това, дали ще се усили цената на водата, защото това решение се взема от КЕВР. Новата цена на водата би трябвало да бъде съобразена справилата на Закона за обществена търпимост. Социално търпимата цена все още е към 4.30 лв., панетова са плановете на ВиК Ловеч. “, разясни регионалният шеф Виктор Стойчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР