Общото събрание на акционерите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във

...
Общото събрание на акционерите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във
Коментари Харесай

Смяната на директора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ се отложи

Общото заседание на акционерите на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново не се състоя поради липса на кворум и неявяването на представител на страната, която е мажоритарен притежател с 89,43% от акциите на сдружението, осведоми Българска телеграфна агенция.

В дневния ред на събранието беше очакван отчет за финансовото положение на регионалната болница и смяна в състава на Съвета на шефовете - и назначението на негово място на доктор Красимир Попов като краткотрайно изпълняващ длъжността.

Болницата завършва годината с облага от 78 000 лева и без просрочие на отговорностите в тези сложни години, когато имаме 6000 пациенти по-малко и в изискванията на епидемиологична конюнктура, разяснява пред публицисти актуалният началник на лечебното заведение доктор Стефан Филев.

„ Когато аз започнах като изпълнителен шеф през 2013 година, имаше 2,2 млн. лева просрочие “, съобщи доктор Филев и посочи, че възнаграждението на лекарите в МОБАЛ е към 3600 лева дружно с добавките за коронавирус. Заплатата на експертите по здравни грижи е към 2500 лева, а на санитарите към 1500 лева В момента в регионалната болница има 20 специализанти. През годините в някои от отделенията са почнали работа млади експерти, такива има в Съдова хирургия, Детско поделение, Отделението по акушерство и гинекология и други, осведоми още той.

По думите на доктор Филев отделенията не са сложени под риск поради неналичието на фрагменти, само че е реалност сложното правене на графиците за застраховане на пациентите с нужната профилирана помощ. Проблемът с дефицита на лекари и медицински сестри стои на дневен ред във всички лечебни заведения, по тази причина е нужна държавна политика, която да подсигурява на младите експерти освен положителни заплати, само че и благоприятни условия за кариерно и професионално израстване, означи той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР