Общопрактикуващата австрийска лекарка Лиса-Мария Келермейр бе открита мъртва в кабинета

...
Общопрактикуващата австрийска лекарка Лиса-Мария Келермейр бе открита мъртва в кабинета
Коментари Харесай

Омразата на антиваксърите убива: Австрийска лекарка не издържа на натиска и сложи край на живота си

Общопрактикуващата австрийска лекарка Лиса-Мария Келермейр бе открита мъртва в кабинета си в петък. Разследващите отписаха опцията за ликвидиране. Все още не се знае повече, само че казусът се трансформира във водеща тематика в обществените мрежи, които в това време е доста евентуално да са съдействали за трагичния процес на събитията.

Омразата в онлайн пространството не стопира даже и след съобщаването на новината.

Някои приказват с неуважение към работата ѝ като лекар, други персонално я наскърбяват и показват пренебрежение по неин адрес. В антиваксърска група да вземем за пример един от членовете написа, че няма потребност да скърбим за умрялата, защото е поставяла ваксини на други - наподобява грях, който те не могат да ѝ простят.

Не липсват и спекулации, че точно имунизацията е поставила завършек на живота ѝ - несъмнено, без никакви доказателства. Когато във виенската група " Querdenker " показва, че смъртните закани, които Келермейр е получавала, са неприемливи, отговорите са от тона на " Какво бихте създали, в случай че доктор инжектира вашето дете? "

Казусът придобива и политически измерения.

В петък националният представител от " Алтернатива за Германия " Харалд Латсч разказва в Twitter лекарката като имунизационен пропагандист и прибавя, че съгласно него тя " най-вероятно не е желала да живее с тази тежка виновност повече "

Здравният министър на Австрия Йоханес Раух остана покъртен от новината: " Като лекар тя отдаде живота си на здравето и благополучието на другите. Смъртните закани против нея и сътрудниците ѝ бяха брутална действителност, " написа той в Twitter.

Президентът също разяснява тематиката в обществените мрежи: " Нека прекратим това заплашване. Омразата и нетолерантността нямат място в нашата Австрия. "

Никой от тях обаче не отговори на рецензиите, че полицията не е направила задоволително, с цел да защищити специалистката. Самата тя призна за своето отчаяние от този факт в подкаста " Inside Austria " преди гибелта си, а в петък специалистът по екстремизъм Пиа Ламберти също сподели, че заканите и насилието от десните конспиратори не се одобряват съществено и този вид подценявана експанзия продължава да съществува през цялата пандемия.

Келермейр получава смъртни закани от антиваксъри в продължение на повече от седем месеца преди гибелта си.

Разследващите към момента не могат да дефинират кой стои зад писмата, изпращани систематично до нея. В резултат на заканите докторката стига до миг, в който се усеща принудена да спре да практикува специалността си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР