Общо 819 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици и

...
Общо 819 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици и
Коментари Харесай

С над 1100 акции МВР и прокуратурата ловили мигранти и дрога през ноември

Общо 819 досъдебни производства за закононарушения, свързани с опиати и незаконна миграция, са формирани за месец. Това демонстрират данните на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

За интервала сред 1 и 30 ноември са формирани 669 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с опиати. Във връзка с такива закононарушения са проведени 533 профилирани полицейски интервенции и са арестувани 832 души. Задържани са над 124 кг марихуана, 28,5 кг екстази, над 7 кг кокаин и други.

През миналия месец са извършени и 576 спецоперации за противопоставяне на противозаконната миграция. Задържани са 658 незаконни мигранти и са формирани 150 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция.

Сред присъщите случаи е досъдебно произвеждане за открити над 181 опаковки кокаин в парцели на 35-годишен кюстендилец. Иззети са таблетки MDMA, електронна везна и други противозаконни движимости.

Води се и досъдебно произвеждане за открити 3 кг кокаин в лек автомобил, каран от 28-годишен турчин, с който е пътувал и 40-годишен гражданин на Свиленград. Впоследствие при претършуване на адрес в Свиленград са конфискувани още 150 грама кокаин.

През ноември са разкрити 14 лаборатории или площи за произвеждане и развъждане на дрога. Сред тях са две оранжерии във варненски села, в които са открити 200 растения от рода на конопа, две пространства за развъждане на канабис в пернишкото село Кладница и други.

При една от профилираните акции против незаконната миграция са претърсени осем адреса в София и Монтана. Задържани са 11 души, измежду които и двама водачи на незаконна група за трафик на мигранти от Турция през България в посока Сърбия и страни от Западна Европа.

В този интервал има 363 постановени и влезнали в действие правосъдни акта за закононарушения, свързани с опиати, както и 172 правосъдни акта за каналджийство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР