Общо 646 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица

...
Общо 646 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица
Коментари Харесай

787 души са задържани заради дрога през декември 2023 г.

Общо 646 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 137 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция са формирани през декември 2023 година

Това демонстрира ежемесечният разбор за работата на Специализираното междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на следствието на този тип закононарушения.

По отношение на закононарушенията, свързани с опиати, са извършени 564 профилирани полицейски интервенции, а за противопоставяне на противозаконната миграция - 437. Задържани са 162 лица, нелегално пребиваващи жители на трети страни, като най-вече са на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и на ОДМВР-Враца.

За закононарушения с наркотични субстанции са арестувани 787 лица, като са разкрити 12 лаборатории/площи за произвеждане и развъждане на опиати.
 Разкриха лаборатория за синтетична дрога в Сливен
Разкриха лаборатория за синтетична дрога в Сливен

Задържани са двама престъпно проявени мъже

Обобщените данни за интервала 1-31 декември 2023 година демонстрират, че има 319 влезнали в действие правосъдни акта за закононарушения, свързани с наркотични субстанции, и 161 правосъдни акта за нелегално превеждане през границата на обособени лица или групи от хора и незаконно подкрепяне на непознати жители да обитават или минават в/през страната.

Припомняме, със взаимна заповед сред Прокуратурата на Република България и Министерството на вътрешните работи през август 2023 година за подкрепяне следствието за съответните типове закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР