Общо 56 нови автобуса, произведени от испанска фирма, ще заменят

...
Общо 56 нови автобуса, произведени от испанска фирма, ще заменят
Коментари Харесай

Градският транспорт в Бургас става изцяло електрически

Общо 56 нови рейса, създадени от испанска компания, ще заменят дизеловите транспортни средства на градския автопарк в Бургас. Вече са предоставени първите два, а до месец март поетапно ще дойдат и останалите.

Подвижният състав, който ще се включи в транспортното обслужване на пътникопотока в Бургас, включва 10 осемнайсет метрови съчленени електрически рейса, 34 осемнайсет метрови и 12 деветметрови. Електрическите рейсове се обезпечават по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас посредством рационализация на публичния превоз “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда ” 2014 - 2020 “. По него до края на месец март целия градски превоз на Бургас ще бъде напълно електрически, съобщи кметът Димитър Николов.

" Освен рейсовете, на електричество ще се движат и тролейбусите в Бургас и по този метод ние напълно ще променим цялата транспортна скица в Бургас с рейсове, които са с нулеви излъчвания ".

Времето за заряд на новите рейсове е не повече от пет часа, сподели шефът на общинското дружество „ Бургасбус “ Петко Драгнев.

И още от параметрите на новите транспортни средства.

" Снабдени са с всички екстри, които досега бургазлии познават. Допълнително имат система за филтриране на въздуха при Covid-19 и USB входове за зареждане на мобилните телефони ".

За всеки рейс е планувана обособена зарядна станция, с цел да може да става без значение зареждането, посочи още Петко Драгнев. Зарядните станции са разграничени на две, едната част ще са на депото на Бургасбус, останалите ще са в к-с „ Меден рудник “.

Първите два електрически рейса следва да минат първо през системата на КАТ, след което ще бъдат оборудвани с валидатори и до края на месеца ще влязат в приложимост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР