Общо 54% от запитаните фирми няма да работят по празниците

...
Общо 54% от запитаните фирми няма да работят по празниците
Коментари Харесай

Всяка втора фирма планира коледни бонуси за служителите си

Общо 54% от запитаните компании няма да работят по празниците

© Юлия Лазарова Всеки втори управител от 161 компании в страната възнамерява коледен бонус за чиновниците си, демонстрира бизнес анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Резултатите демонстрират, че за 52% от интервюираните празниците са мотив за разпределение на средства за спомагателни хонорари за личния състав, а още 16% възнамеряват бонуси поради положителното финансово показване на компаниите. Други 12% не са решили още. Едва 3% смятат, че дават задоволително високи заплати и няма потребност от бонуси, а 9% не могат да си ги разрешат.

Масово коледните
бонуси са до 500 лева, като този размер е посочен от 69% от интервюираните. Всеки четвърти пък възнамерява спомагателни хонорари в размер от 500 до 1000 лева за празниците, а 7% възнамеряват да дадат над 1000 лева В допълнение компаниите са решили да усилят заплатите на чиновниците си за 2020 година - това показват 47% от интервюираните мениджъри, като от тях три четвърти възнамеряват покачването да е до 10%. От останалите 24% не са решили още, а 28% ще ги запазят на тазгодишните равнища. Едва 1% възнамеряват да ги понижат поради затруднено финансово положение на компанията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От резултатите на анкетата излиза наяве също, че 40% от запитаните компании няма да работят по празниците, тъй като множеството им сътрудници ще почиват. Други 36% пък не могат да си го разрешат - всеки четвърти е подвластен от индустриалния развой, който не разрешава спиране (25%), а 11% биха претърпели загуби, в случай че не работят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР