Общо 37 български граждани и членове на техните семейства на

...
Общо 37 български граждани и членове на техните семейства на
Коментари Харесай

МВнР: 37 български граждани и техните семейства в ивицата Газа са се обърнали за съдействие към нас

Общо 37 български жители и членове на техните фамилии на територията на линията Газа са се обърнали за подпомагане към Министерството на външните работи (МВнР) и задграничните представителства в Рамалла, Кайро и Тел Авив. Това оповестиха от Министерство на външните работи в отговор на питане на Българска телеграфна агенция.

Търсят се благоприятни условия за подпомагане за тяхната евакуация в тясна съгласуваност с други страни членки на Европейския съюз и с партньорски страни, допълниха от външното ни министерство. До този миг не е постъпвала информация за починали или потърпевши български жители и членове на техните фамилии.

Палестинци обявиха през днешния ден, че са получили нови предизвестия от израелската войска да се изтеглят от Северна Газа към южната част на линията, защото в противоположен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на „ терористична организация “, съобщи Ройтерс.

 

Държавата Израел нанася въздушни удари в линията Газа, откогато на 7 октомври палестинската формация „ Хамас “ извърши офанзива против Израел. Освен това Израел струпва войски и бронирани машини на границата с палестинската територия преди предстояща сухопътна атака. Израел към този момент подреди на палестинците в линията Газа да се изтеглят на юг.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР