Общо 345 милиона души страдат от катастрофален недостиг на храна

...
Общо 345 милиона души страдат от катастрофален недостиг на храна
Коментари Харесай

Украйна се бори за световната продоволствена сигурност въпреки руската агресия

Общо 345 милиона души страдат от пагубен дефицит на храна по света. 82 страни се нуждаят от хранителна помощ съгласно данни на Организация на обединените нации.


Украйна интензивно търси излаз от световната хранителна рецесия, породена от Русия и съблюдава обещанията си като международен хранителен поръчител, макар тежкото си състояние, а също по този начин се грижи за елементарните хора в страните, изправени пред дефицит на храна.


Основната причина за международната хранителна рецесия е експанзията на Русия против Украйна. Преди 2022 година Украйна е произвеждала годишно храна за 400 милиона души, оповестява Министерството на външните работи на Украйна.

Продуктите са десетки милиони тонове зърнени храни, за които няма друга опция. Преди инвацията през 2022 година Украйна съставлява 47% от международния пазар на слънчоглед, 17% на ечемик, 14% на царевица и 10% на пшеница. В страни като Ливан, Индия, Ирак и Китай някои селскостопански артикули от Украйна съставляват над 50% от вноса.

Агресията и блокадата на Русия засегнаха логистиката на морската търговия, прекъсвайки работата на основни морски пристанища в международната търговия със зърно, акцентират от украинското ведомство.


Украйна е виновен световен състезател, който предлага новаторски решения. Така, на 26 ноември 2022 година, в разгара на война на съветската експанзия, президентът Володимир Зеленски започва филантропична хранителна стратегия „ Grain from Ukraine “ (Зърно от Украйна - бел.ред.). Програмата беше показана по време на първата встъпителна интернационална среща на върха за продоволствената сигурност в Киев.

„ Grain from Ukraine “ се извършва в тясно партньорство със Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации. Като част от самодейността Украйна към този момент е изнесла 170 хиляди тона пшеница в страните с най-тежка продоволствена обстановка - Етиопия, Сомалия, Йемен и Кения. Предвижда се програмата да бъде разширена в Нигерия, Судан, Мозамбик, Мадагаскар, Джибути, Мавритания, Ливан и други страни.

Тези дейности демонстрират ясно, че Украйна поставя старания да помогне на хората по света, които са потърпевши от войната.

С осъществяването на филантропичната програмата „ Grain from Ukraine “ Украйна се стреми да извърши отговорностите си към международната общественост. Програмата обезпечава жизненоважно прехранване на милиони хора в районите, които са най-уязвими от апетит, засилвайки световната роля на Украйна като поръчител за международната продоволствена сигурност. Страната се стреми да продължи самодейностите за доставка на храни.

Русия блокира корабоплаването от Черноморския район до други страни.

Москва също по този начин унищожава украинските зърнени терминали и пристанищната инфраструктура с прецизни ракетни офанзиви, като по този метод изнудва други страни с заплахата от рецесия в питателните доставки. Това е директно доказателство за закононарушения против човечеството: до момента в който африканските страни страдат от суша, дефицит на храна и високи цени, Русия демонстративно унищожава храна, която би могла да изхрани милиони хора.

След като е претърпяла ужасите на провокирания от индивида апетит - геноцида, наименуван Гладомор от 1932-1933 година - Украйна няма да разреши на Русия да употребява глада като оръжие против себе си или против други страни по света в никакъв случай повече. Днес, заради войната на Русия против Украйна, хората в други елементи на света изпитват дефицит на храна и възходящи цени. Украйна няма да допусне Русия да повтори това закононарушение нито към нея, нито към други страни, тъй че доставките на зърно би трябвало и ще продължат.

Продоволствената сигурност е един от основните стълбове на справедливия и дълготраен мир – този, който се реализира в границите на Формулата на мира на Президента на Украйна Володимир Зеленски. От своя страна филантропичната стратегия „ Grain from Ukraine “ е от значително значение за гарантиране на продоволствената сигурност в международен мащаб.

Украйна оказва помощ на света да обезпечи непоклатимост и сигурност даже в лицето на пълномащабна съветска инвазия и се съпротивлява на хаоса и хранителната рецесия, които са резултат от експанзията на Русия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР