Общо 28 286 заявления за гласуване в Турция за парламентарните

...
Общо 28 286 заявления за гласуване в Турция за парламентарните
Коментари Харесай

В Турция ще има 162 секции в 23 окръга за гласуване на изборите ни

Общо 28 286 заявки за гласоподаване в Турция за парламентарните избори в България на 2 април са подадени електронно до 7 март, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на ЦИК.

В Турция ще бъдат открити 162 секции в 23 окръга в страната.

В столицата Анкара ще бъдат разкрити три секции – в посолството на Република България, както и в регионите с български изселници Пурсаклар и Синджан. До 7 март 515 български жители са подали заявки за гласоподаване в Анкара.

На турската граница: Продължават инспекциите за незаконни екскурзии

В третия по величина град в Турция Измир подготовката за провеждането на изборите върви обикновено, без никакви проблеми, съобщи ръководителят за Измир на Дружеството за просвета и съдействие на балкански изселници (Бал-Гьоч) Абдурахим Нурсой. По думите му до 7 март са подадени 5045 заявки за гласоподаване.

В окръг Измир ще бъдат разкрити 22 секции, 18 от които в град Измир и четири секции в градовете Айдън, Ушак, Фетхие, Мармарис, уточни Нурсой.

В популации с доста български жители град Бурса ще бъдат разкрити общо 39 секции в 29 учебни заведения, съобщи доктор Танер Чавуш, участващ в организацията по гласоподаване.

Чавуш сподели, че се чака гласоподавателите да гласоподават до към 19 часа, защото тогава стартира ифтарът (вечеря по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан).

В южния турски град Мерсин до 7 март има 88 подадени заявки за гласоподаване.

Хюсеин Ватансевер, ръководител на Дружеството за просвета и подкрепяне на турците от Балканите сподели, че в Мерсин има 180-200 души с българско поданство, само че не всички идват да гласоподават.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР