Общо 23 години и 4 месеца за изнасилвачи на 16-годишно

...
Общо 23 години и 4 месеца за изнасилвачи на 16-годишно
Коментари Харесай

Над 23 години затвор за двама, изнасилили 16-годишна до Плов...

Общо 23 години и 4 месеца за изнасилвачи на 16-годишно момиче в село Войсил. Тази присъда потвърдиха магистратите от Върховния касационен съд. На всеки от двамата изнасивачи е наложено наказване в размер на по 11 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. 

Делото в Окръжен съд бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто двамата подсъдими признаха напълно виновността си, както и обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложените санкции отнемане от независимост по отношение на всеки от двамата изнасилвачи е избран след съкращаване с една трета на в началото избраните от правосъдния състав санкции в размер на по 17 години и 6 месеца.

С присъда от 15 октомври предходната година Окръжен съд – Пловдив призна мъжете за отговорни в това, че на 14 март 2021 година са се съвкупили с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като са принудили момичето към това със мощ и заплашване.

Всеки от изнасилвачите е наказан да заплати на потърпевшата обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на закононарушението в размер на 40 000 лв.. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР