Общо 1950 дози от ваксината на Астра Зенека/Оксфордски университет са

...
Общо 1950 дози от ваксината на Астра Зенека/Оксфордски университет са
Коментари Харесай

В Пирогов пунктовете за ваксиниране ще отворят в 13 ч.

Общо 1950 дози от имунизацията на " Астра Зенека " /Оксфордски университет са сложени за миналите три дни в петте имунизационни пункта пред болничното заведение за незабавна помощ " Пирогов ", заяви тази заран шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Той посочи, че пунктовете ще продължат да работят и в работните дни като:

до 13 ч. ще одобряват единствено подлежащите на имунизиране от първите две етапи - медици, фармацевти, дентални експерти, работещите в системата на образованието

от 13 ч. нататък ще одобряват всички искащи без условия.

Обявеното работно време на пунктовете е до 17.30, само че при нужда то ще бъде удължено, до момента в който има искащи, увери Балтов. Той не се ангажира със период, в който искащите ще имат опция да избират коя от трите утвърдени от Евросъюза ваксини да употребяват, като акцентира, че това зависи от доставките.

Маските остават наложителни - слагането на една доза от имунизацията не защищава никого.

В отговор на въпрос Асен Балтов изясни, че не се предлага пиенето на над 50 г корав алкохол в границите на 24 часа след слагането на имунизацията.

Една-две чаши вино или една бира няма да попречат никому, само че да не се злоупотребява, предложи той. Уточни, че за миналите три дни е имало позвънявания за нараснала температура след слагането на ваксина, само че те са прекосявали в границите на денонощие. Не е имало случай на тежка алергична реакция, която да е изисквала прекосяване през незабавния токсикологичен кабинет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР