Общо 165 работни места за млади висшисти без трудов опит

...
Общо 165 работни места за млади висшисти без трудов опит
Коментари Харесай

При заплата от 860 лв., млади висшисти без опит могат да кандидатстват за работа

Общо 165 работни места за млади висшисти без трудов опит по специалността си са разкрили 22 регионални и 143 общински администрации по стратегия „ Старт на кариерата “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Програмата се извършва взаимно от организацията и Министерството на труда и обществената политика.

Младежите могат да аплайват с едно заявление по три от оповестените свободни позиции до 14 септември . До 13 септември регионалните и общинските администрации, които към момента не са декларирали работно място по стратегия „ Старт на кариерата “, могат да го създадат в бюрата по труда в цялата страна.

Кандидатите би трябвало да не са навършили 29 години към датата на кандидатстване (14 септември), да нямат трудов стаж по добитата от висшето обучение компетентност и да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица. Младежите ще бъдат наети с 12-месечен трудов контракт.

На 20 април Министерският съвет одобри решение, с което беше увеличено възнаграждението за младежите, включени в стратегия „ Старт на кариерата “ ( от 800 лева на 860 лева .).

Основната цел на " Старт на кариерата " е да бъдат обезпечени благоприятни условия за придобиване на трудов стаж на безработни младежи , приключили висше обучение, за улеснение на прехода сред обучение и претовареност.

Непосредствени цели са попречване на деквалификацията на младежите; предварителна защита против “изтичането на мозъци ”; даване на благоприятни условия за възобновяване на обществената администрация; даване на опция за следващо назначение на част от младежите на непрекъсната работа, както и реализиране на гъвкава композиция от познания, умения и опит, съответстващи на условията на пазарната стопанска система.

Обект на програмата са младежи до 29 година без трудов стаж по специалността, които са приключили висше обучение (дипломирани) и са регистрирани в дирекции „ Бюро по труда ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР