Общо 121 атлети стартираха в класическата дистанция - 42.195 километра

...
Общо 121 атлети стартираха в класическата дистанция - 42.195 километра
Коментари Харесай

Общо 121 атлети стартираха в класическата дистанция на маратона във Варна

Общо 121 спортисти стартираха в класическата отдалеченост - 42.195 километра на маратона във Варна, оповестиха уредниците. Началоо беше обещано в 9:30 часа на площад "Независимост " в крайморския град. Заедно с участниците в класическата отдалеченост стартираха и бегачите в полумаратона.

Малко по-късно на старта застанаха и участниците в конкуренцията на 10.5 километра. Това е седмото издание на маратона във Варна.

Според уредниците, в трите дистанции вземат участие над 750 спортисти от 27 страни. След старта трасето на маратона минава по централната пешеходна зона, навлиза от основния вход в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг. Атлетите още веднъж бягат измежду зеленината на парка, а пред очите им ще бъде и морския небосвод. От няколко години трасето е сертифицирано и дава отговор на условията на Международната атлетическа федерация.

Парични награди са планувани за първите шестима при мъжете и дамите на 42,195 километра и за първите трима в другите дистанции. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания измежду "ветераните " над 45 години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР