Общият обем на изплатените дивиденти от най-големите компании в света

...
Общият обем на изплатените дивиденти от най-големите компании в света
Коментари Харесай

Най-големите компании в света са изплатили рекордни дивиденти за първото тримесечие

Общият размер на изплатените дивиденти от най-големите компании в света през първото тримесечие на 2023 година се е нараснал с 12% на годишна база и е достигнал рекордната сума за интервала от $326,7 милиарда, съгласно изследване на Janus Henderson Investors. Бен Лофтхаус, началник на подразделението по световно вложение в Janus Henderson, назова растежа на дивидентите „ впечатляващ, изключително поради провокациите, пред които е изправена международната стопанска система през 2022 година “

В доста връзки такова доста повишаване се дължи на специфичните дивиденти, които бяха оповестени от автомобилните производители Ford и Volkswagen. Като се изключат специфичните дивиденти и въздействието на валутните съмнения, размерът на заплащанията на дивиденти през първото тримесечие се усили с 3%. Очаква се до края на настоящата година дивидентите, изчислени по този способ, да набъбнат с 5% и да доближат 1,64 трилиона $. Приблизително половината от заплащанията на дивиденти през първото тримесечие идват от американски компании, най-вече от секторите на строителството, технологиите и опазването на здравето. Междувременно минните компании понижиха изплащанията на акционерите на фона на по-ниските цени на суровините.

Проучването на Janus Henderson Investors, което проучва световните трендове в дивидентите, се организира измежду 1200-те най-големи компании в света от 2009 година насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР