Общият брой пътнически полети в Европа ще спадне с повече

...
Общият брой пътнически полети в Европа ще спадне с повече
Коментари Харесай

Ще оцелее ли европейският въздушен трафик при втора COVID вълна?

Общият брой пътнически полети в Европа ще спадне с повече от предстоящото тази година, защото страните не съумяват да координират политиката си за въздушни пътувания по време на , заяви Евроконтрол.
Европейският контролен орган за въздушен трафик съобщи, че общите пътувания през 2020 година ще доближат 6 милиона, което е с 55% по-малко от година по-рано и един милион по-малко от прогнозата през април, когато въздушният превоз бе в застой, добавя БГНЕС.
 Коронавирусът приземи самолетните компании Коронавирусът приземи самолетните компании
Отрицателните икономически последствия от епидемията на коронавируса COVID-19 се отразиха най-напред на гражданската авиац...
„ Сега вървим обратно и това в действителност е притеснително за цялата “, сподели Еймон Бренан, началник на Евроконтрол.
„ Липсва съгласуваност сред страните по отношение на това по какъв начин да се ръководят въздушните пътувания, макар положителните насоки от Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз и Европейския център за профилактика и надзор на болесттите “, сподели той.
Бренан уточни като причина за срутва „ многото комплициране и доста дребното доверие на пасажерите и, несъмнено, разрастващите се огнища на Covid-19 в цяла Европа “.
Евроконтрол, който има 41 държави-членки, в това число всички държави-членки на Европейски Съюз, прикани здравните критерии за установяване на сигурността на пътуванията да бъдат по-добре хармонизирани сред страните. Агенцията съобщи, че приветства неотдавнашното предложение на Европейската комисия за уеднаквяване на тези правила и прикани да не се ползват ограничавания и карантина.
 Приключение с еднопосочен билет или повече оборот за България Приключение с еднопосочен билет или повече оборот за България
Приключение с еднопосочен билет. В такова се трансформира пътуването на стотици хиляди британци, употребили услугите на банкрутиралата английска...
" Този метод убива пътническата и туристическата промишленост ", сподели Бренан.
" Днешният отчет демонстрира, че равнищата на въздушния трафик остават ниски и по-важното е, че няма възможност те да се възстановят в близко бъдеще ", съобщи еврокомисарят по превоза Адина Валеан. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР