Общият брой на коронавирусните инфекции вероятно е драстично по-висок от

...
Общият брой на коронавирусните инфекции вероятно е драстично по-висок от
Коментари Харесай

Откриват се само 6% от всички коронавирусни инфекции

Общият брой на коронавирусните инфекции евентуално е фрапантно по-висок от данните, публично регистрирани от здравните управляващи по целия свят, сочи ново изследване.

Кристиан Бомер и Себастиан Волмер от университета в Гьотинген в централна Германия проучиха данни от скорошно изследване, оповестено в списание The Lancet Infective Diseases.

Изследователите разгледаха оценките за смъртността от ковид и времето от зараза до гибел, с цел да оценят качеството на формалните данни за случаите.

Според немските откриватели данните демонстрират, че страните са разкрили приблизително към 6% от всички коронавирусни инфекции. Те настояват, че същинският сбор на инфектираните с ковид евентуално към този момент е достигнал няколко десетки милиона хора по света.

“Тези резултати значат, че държавните управления и основателите на политики би трябвало да демонстрират извънредно внимание при интерпретирането на броя на случаите за обмисляне ”, споделя Волмер, професор по стопанска система на развиването в университета.

„ Подобни рискови разлики в количеството и качеството на тестванията, извършени в разнообразни страни, значат, че публично записаните случаи са значително неинформативни и не дават потребна информация “, предизвести той.

Бомер и Волмер пресметнали, че на 31 март 2020 година Германия евентуално е имала 460 000 инфекции. Въз основа на същия способ те пресмятат, че Съединени американски щати евентуално са имали повече от 10 милиона, Испания над 5 милиона, Италия към 3 милиона, а Англия към 2 милиона коронавирусни инфекции.

В същия ден университетът „ Джон Хопкинс ” регистрира десетки пъти по-малко публично диагностицирани и доказани случаи по целия свят.

“Докато данните на „ Джонс Хопкинс ” регистрират по-малко от милион доказани случаи в международен мащаб сега на писането на този материал (към днешна дата са към 1,5 млн. – бел. ред.), ние оценяваме броя на инфекциите на няколко десетки милиона ”, се споделя в изследването.

Според създателите, несъответстващото и забавено тестване може да е повода някои европейски страни, в това число Италия и Испания, да претърпяват доста по-висок % на жертвите (в съпоставяне с регистрираните доказани случаи) от Германия.

Те пресмятат, че Германия е идентифицирала към 15,6% от всичките си случаи, в съпоставяне със единствено 3,5% в Италия или 1,7% в Испания. Счита се, че степента на разкриване е даже по-ниска в Съединени американски щати (1.6%) и Англия (1.2%). /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР