Общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“ в Раковски завърши улиците „Лайка“

...
Общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“ в Раковски завърши улиците „Лайка“
Коментари Харесай

Две улици в Раковски готови предсрочно, похвали се кметът

Общинското дружество „Благоустрояване и превенция“ в Раковски приключи улиците „Лайка“ и „Оборище“ много по-рано от плануваните периоди, похвали се кметът на града Павел Гуджеров след следващата си ревизия, при която стана очевидец на полагането на последния пласт от новата асфалтова настилка.

Да завършат изцяло улица „ Лайка ” в квартал „ Генерал Николаево ” до Нова година бе обещанието на шефа на общинското дружество Петър Антонов към жителите на Раковски, до момента в който улица „ Оборище ” в квартал „ Секирово ” бе включена в финансовата стратегия на Оперативна програма „ Благоустрояване и предварителна защита ” за 2018 година в програмата на предприятието за следващата година.

Но по всичко наподобява, че и двата обекта ще бъдат на 100% приключени още през месец ноември – улица „ Оборище“ е към този момент изцяло подготвена, а на ул. „Лайка“ остават довършителни работи като слагането на бордюри и подстъпите към гаражите на притежателите на къщи от двете страни на платното. На терен сега е концентрирано огромно количество строителна техника, багери, валяци и машини за полагане на асфалт, както и голям запас от строителни служащи.

„ Сигурен съм, че до края на годината ще успеем да подготвим първи стадий от улица „ Цанко Церковски ” в квартал „ Секирово ” за асфалтиране ”, увери шефът на Оперативна програма „ Благоустрояване и предварителна защита ” Петър Антонов.

„ Доволен съм от свършеното и от работата на строителите, както и от обстоятелството, че с актуализацията на бюджета за 2018 година ще можем да осигурим повече средства за предприятието. В програмата за следващата година сме заложили да увеличим техническия парк и да закупим още няколко профилирани машини.

Освен това ще се наложи и да назначим още от 4 до 6 индивида личен състав поради увеличаващия се размер на работата ”, разяснява кметът на Община Раковски Павел Гуджеров. Пред жителите на общината той към този момент е поел ангажимент през 2018 година изцяло да се асфалтират улиците „ Пеньо Пенев ” и „ Алеко Константинов ” в квартал „ Генерал Николаево ” на град Раковски и улица „ Георги Атанасов ” в село Белозем.
 19pl4006-5  19pl4006-4  19pl4006-01  19pl4006-3  19pl4006-2  19pl4006-1  19pl4006-0
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР