Общинското дружество Ученическо хранене“ ще увеличи купоните си за хранене

...
Общинското дружество Ученическо хранене“ ще увеличи купоните си за хранене
Коментари Харесай

Увеличават купона за хранене на учениците в Дупница

Общинското сдружение „ Ученическо хранене “ ще усили купоните си за хранене и от новата образователна година купона ще коства 2,50 лева.-2,60 лева, което е с 30 ст. до 40 ст.н повече спрямо предходната година.

Темата за „ Ученическо хранене “ ще бъде дебатирана на нарочна среща свикана от ръководителя на Общински съвет Костадин Костадинов, защото е имало заплаха сдружението да не стартира работа. То продължава да има огромни загуби, които към началото на новата образователна година са 90 000 лева. „ За да бъде рентабилно „ Ученическо хранене “ би трябвало да продава най-малко 800 обяда, то обаче храни сред 400 и 500 деца, което е незадоволително. МОН усилва дотацията за закуските с 20 %, което е добре за сдружението, другият доход е от лавките, огромният минус обаче са обедите, които не са задоволителни “ уточни Костадинов.

Той разяснява и възходящата наклонност, от ден на ден деца да посещават нощни заведения. Повод за коментара му стана извършената преди дни акция на полицията, в границите на която бяха открити 16 младежи без компаньон. Костадинов уточни, че преди към 20 дни е изпратил писмо до ОДМВР Кюстендил, районно управление (на МВР) Дупница, както и до РЗИ Кюстендил, с което е апелирал да се засилят инспекциите в нощните заведения. Костадинов благодари на полицията и изрази вяра, че такива инспекции ще се вършат постоянно и ще се постановат нужните наказания. „ Вратичка в закона е, че се позволява деца да остават след 22 часа без компаньон. На входа на дискотеката има пачка с заявления, които някои би трябвало да ги ревизира. Трябва да се предизвикват законодателни промени, с които да се регламентира придружителят да бъде единствено родителят. Ние от Съюз на демократичните сили ще внесем още веднъж за разглеждане в Общински съвет, Наредба 1, която да регламентира по фрапантни наказания за притежателите на заведения, които позволяват визитите на малолетни и малолетни след 22 часа “ добави Костадинов. Той уточни още, че родителите, които са разрешили на децата си да бъдат на открито в дребните часове на денонощието също би трябвало да бъдат глобявани.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР