Общинското дружество Метрополитен подписа договори за закупуването на 16 нови

...
Общинското дружество Метрополитен подписа договори за закупуването на 16 нови
Коментари Харесай

Западни, вместо руски: Софийското метро поръчва нови мотриси за над 300 милиона лева

Общинското сдружение " Метрополитен " подписа контракти за закупуването на 16 нови метровлакове с фирмите Skoda и Siemens на обща стойност 318 милиона лв.. По 134 милиона лв. без Данък добавена стойност ще получат както немската, по този начин и чешката компания, написа, цитирайки документите към, оповестена в уеб страницата ЦАИС ЕОП.

От всеки от софтуерните колоси ще бъдат закупени по 8 влака за потребностите на софийското метро, само че съгласно периода на контракта това ще се случи след три години. Влаковете, които ще достави Skoda са дълги 80 метра, а тези на Siemens - 60 метра.
 Кварталите, към които ще се уголемява софийското метро
Кварталите, към които ще се уголемява софийското метро

Говори шефът на столичния " Метрополитен " проф. Стоян Братоев

В новите влакове има места за инвалидни колички и колела. Те разчитат на електродинамично прекъсване, както и система, която разрешава връщане на електричество в мрежата. Максималната скорост, която ще развиват е 90 км/ч.
 Снимка 626145
Източник:

Край на съветските влакове?

В новия търг нямаше по какъв начин да вземат участие съветски компании, тъй като работи европейски правилник, който изисква над 50% от стоката да е създадена в Европейски Съюз, както и поради глобите против Русия. Това изясни в начаото на тази година пред " Дневник " проф. инж. Стоян Братоев.

В условията на " Метрополитен " обаче е заложено новите метровлакове да дават отговор на в този момент съществуващата настояща автоматика, която е съветска.
 Снимка 539938
Източник:

Предвижда се влаковете на Skoda да влязат в употреба по линии 1 (Люлин - Младост), 2 (Надежда -Лозенец) и 4 (Обеля - летище София) през 2026 година. Целта е да " подкрепят " новата станция сред Сливница и Обеля на стойност 43 милиона лв. по линия 4 и да разрешат по-малки шпации на очакване.

Метровлаковете на Siemens са планувани за за третата линия на столичното метро (Хаджи Димитър - Овча купел).

В уеб страницата на Агенцията за публични поръчки към момента няма качени контракти с двете компании.
 До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.
До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.

По публични поръчки, оповестени от Министерството на транспорта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР