Общинско предприятие Паркстрой“ започна есенно-пролетно зацветяване на Разград. То включва

...
Общинско предприятие Паркстрой“ започна есенно-пролетно зацветяване на Разград. То включва
Коментари Харесай

67 000 стръка цветя включва есенно-пролетното зацветяване в Разград

Общинско дружество „ Паркстрой “ стартира есенно-пролетно зацветяване на Разград.

То включва 67 000 стръка цветя върху обща повърхност от 2,400 дка. Едновременно с това от общинското дружество усилват и площите с построена поливна система. Новост е поливната система в градинката до Музикалния дом, към корабчето – заяви шефът на „ Паркстрой “ Николай Борисов.

Цветните картини в централната част на града се обновяват, възобновена с нов райграс е и тревната повърхност в градинката с цветната ваза. Кръговото кръстовище наоколо също закупи нов тип с цветна фигура от теменужки и сенецио, в профил има луковици, от които ще изникнат пролетни цветя.

В нова цветна настройка е градинката до Поликлиниката, актуализирани са и фигурите ваза и музикален инструмент в региона, както и цветята по ул. „ Васил Левски “, пешеходната зона от бул. „ България “, градинката пред НЧ “Развитие 1869 “(Стария театър).

От понеделник служащите от „ Паркстрой “ стартират цветното възобновяване на градинката към Часовниковата кула. Зацветена по линия на публично-частното партньорство ще бъде и градинката пред клиника „ Вита Медика “, както и сектори от площад „ Момина чешма “.

Зацветяването е най-вече в централната част на града, защото там към този момент е построена или има опция да се построи поливна система и цветята могат да се поддържат свежи по-дълго време, също така там, където има видеонаблюдение, похищенията над растенията са по-малко – изясни Николай Борисов. Той още веднъж прикани жителите на Разград да опазват построеното, с цел да е по-красив и привлекателен градът ни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР