Общинският строителен контрол е отказал да издаде заповед за премахването

...
Общинският строителен контрол е отказал да издаде заповед за премахването
Коментари Харесай

Документ от 2007 г. пази навесите на терасата на Пламен Георгиев

Общинският строителен надзор е отказал да издаде заповед за премахването на двата навеса на терасата-покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев поради правосъдната процедура по сходни проблеми. Като претекст за това решение се показва акт на регион " Слатина " от 2007 година, който опонира на констатацията на администрацията от тази година, че обектите са противозаконни.

Това излиза наяве от отговорите на шефа на дирекция " Общински строителен надзор " арх. Влади Калинов до Mediapool по проблема с постройките на терасата на Георгиев. През април районната администрация на " Слатина " разгласи, че те са противозаконни, защото са направени без строителни бумаги. Калинов обаче счита, че няма учредения за издаване на заповед за унищожаване на обектите и е прекратил административното произвеждане по констативния акт на районната администрация.

Мотивите са, че навесите от 50 кв. метра са направени по време на градежа на постройката и са съществували при въвеждането ѝ в употреба. И макар че през април от регион " Слатина " оповестиха, че за тях няма строителни бумаги, през 2007 година постройката е въведена в употреба с документ на тогавашния основен проектант на региона, който е приел, че тя е изпълнена съгласно авансово утвърждения план.
Актът за въвеждане в употреба е влезнал в действие и " е породил права за своите получатели, включително и за притежателите на ап. 17 (предишни и настоящи) ", написа в отговора на арх. Калинов.

" Или обосновано е да се одобри, че самата администрация е основала у получателите на акта за въвеждане в употреба уверения, че постройката като цяло, а и обособените ѝ независими обекти в същата са построени при вземане предвид с утвърдените капиталови планове и издаденото позволение за градеж. Обратното би означавало да се наруши значително правилото на стабилитет на влезлите в действие актове, както и правилото на обоснованите правни упования, които са изразна форма на по-общия принцип на правда и на правовата страна, регламентирани в Конституцията ", написа в отговора.

И в случай че районната администрация и общинският строителен надзор са на противоположни отзиви за законността на навесите на Пламен Георгиев, от документите по случая излиза наяве, че двете структури са едно мнение във връзка с собствеността на терасата, върху която са направени. Както Mediapool писа от районната администрация показаха Георгиев като притежател на терасата. Същото е записано и в заповедта на арх. Влади Калинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР