Общинският съветник от Варна д-р Лидия Маринова беше избрана за

...
Общинският съветник от Варна д-р Лидия Маринова беше избрана за
Коментари Харесай

Д-р Лидия Маринова е избрана за зам.-председател на ПК по здравеопазване на НСОРБ

Общинският консултант от Варна доктор Лидия Маринова беше определена за зам.-председател на непрекъснатата комисия по опазване на здравето на Националното съдружие на общините на Република България /НСОРБ/. В София се състоя учредителното съвещание на комисията, в която предпочитание за работа са декларирали 120 представители на 85 общини и 7 региона.

Д-р Маринова има богат опит в активността на комисиите към НСОРБ. В предишни мандати тя беше измежду заместник-председателите на комисиите по опазване на здравето и по обществена политика.

В учредителното съвещание се включи и заместник-кметът на Варна с сектор опазване на здравето и обществени действия Снежана Апостолова. Тя предложи на идващото съвещание да бъде подложен въпросът за използването на Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяването на водните площи и басейните за публично прилагане.

Развитието на функционалностите на общините в региона на здравната предварителна защита е измежду тематиките, които ще бъдат подложени на разискване в съвещанията на комисията по опазване на здравето. Пред общините остава сериозното предизвикателство да търсят способи за даване на здравни услуги в дребните и отдалечени обитаеми места. Демографските параметри през последните години извеждат този въпрос на напред във времето. Много локални администрации търсят разнообразни форми да преодолеят съпротивата на разнообразни професионални организации в бранша опазване на здравето, осъзнавайки своята отговорност към всеки гражданин на общината, оповестяват от пресцентъра на НСОРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР