Руски сателит, смятан за излязъл от употреба, се е разпаднал

...
Руски сателит, смятан за излязъл от употреба, се е разпаднал
Коментари Харесай

Излязъл от употреба руски сателит се разпадна на над 100 отломки близо до МКС

Руски спътник, считан за старомоден, се е разпаднал на земна орбита през вчерашния ден, като от него са се образували повече от 100 парчета, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Отломките са принудили астронавтите на Международната галактическа станция да се укрият. Причината за разпадането на спътника остава неразбираема, оповестиха от Американското галактическо командване и НАСА.

Няма детайлности за аргументите за разпадането на съветския сателит за наблюдаване на Земята Ресурс-П1, който беше изведен от употреба през 2022 година

Събитието е станало в орбита покрай Международната галактическа станция, което е предиздвикало американските астронавти на борда да се скрият в галактическия си транспортен съд за към час, оповестиха от НАСА.

Американски радари са засекли спътника да изпуска облак от парчета в ниска околоземна орбита в сряда вечерта и рано в четвъртък за към час, обясниха от компанията " Лео Лабс ", следяща космоса.

Космическото командване на Съединени американски щати прецизира, че спътникът неотложно е основал " над 100 парчета, които могат да бъдат проследени ". Непосредствена опасност не е видяна, само че продължава рутинна оценка на обстановката.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР