Общинският съветник от коалицията КРОС в Смолян Кирил Асенов депозира

...
Общинският съветник от коалицията КРОС в Смолян Кирил Асенов депозира
Коментари Харесай

Общински съветник подаде оставка

Общинският консултант от обединението КРОС в Смолян Кирил Асенов подава в Общинската изборна комисия - Смолян, молба да му бъдат прекъснати предварително пълномощията. " Решението ми е персонално и съгласно промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, влезнали в действие от 19.01.2018 година, съгласно които: “Общински консултант не може да е едноличен търговец, съучастник, акционер, член на директорски, контролен или надзорен съвет на комерсиално сдружение, което има подписани контракти с общината, в която е общински консултант, както и търговски сдружения с общинско присъединяване или с общински предприятия “, съобщи на брифинг Асенов.

Бизнесменът е акционер в „ Спортно-туристически център Перелик “ АД, което го слага в несъответственост с длъжността на общински консултант.

„ Съзнавайки своята отговорност към гласоподавателите, желая да продължа да работя за развиването на града, а „ Перелик “ е единствената конструкция, която може да помогне на града, да го извади от заспалост и да го съживи. Вярвам в идеята на КРОС - жители, които не са политически обвързани, да се борят за развиването на града “, добави той.
Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет след излизането на Кирил Асенов от Общински съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР