Общинският съвет в Сливен прие бюджета на Общината за 2022г..

...
Общинският съвет в Сливен прие бюджета на Общината за 2022г..
Коментари Харесай

Цената на билета в сливенския градски транспорт скача с 50%


Общинският съвет в Сливен одобри бюджета на Общината за 2022г.. Финансовата рамка е в размер на 153 млн. лева Местният парламент гласоподава за повдигане на цената на билета на градския превоз от 0,80 ст. на 1,20 ст. Отпада пенсионерският билет, който беше на стойност 0,20 ст. Кметът на Сливен Стефан Радев дефинира бюджета на Общината като рекорден:

" Силно се надявам да завърши тази рецесия в Украйна и да тръгне стопанската система към стабилизиране. Тази неустановеност, която има, това всекидневно повишаване на цените слага под риск и събирането на приходите на общината, които е възнамерявала и осъществяването на разноските, тъй като и изпълнителите към този момент не могат да подсигуряват, че ще изпълнят договорите, които подписват ", съобщи Стефан Радев. 

От месец май жителите и гостите на Сливен ще заплащат 1,20 лева за билет, с който да употребяват градския превоз. Промяна в цената на транспортния документ не бе правена близо 10 години:

" Същевременно запазваме и разширяваме отстъпките за избрани групи, които употребяват карти като възпитаници и пенсионери ", означи кметът на Сливен. 

Предложението пенсионерският билет да остане и да бъде на цена сред 40 и 60 ст. не бе признато. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР