Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж

...
Общинският съвет в Русе единодушно даде безвъзмездно право на строеж
Коментари Харесай

„Мечтата на моя син“: Един баща помага на деца със специални потребности

Общинският съвет в Русе единомислещо даде безплатно право на градеж на водно-рехабилитационен център за хора със специфични потребности. Това се случва след излъчването на кино лентата „ Мечтата на моя наследник “ с създатели Виктория Готева и Борис Пинтев.

Идеята за този център е била на юноша, изгубил борбата с рака. Мечтата му в този момент сбъдва неговият татко Илиян Русев, който тренира деца със специфични потребности в басейна на спортното учебно заведение.

Защото животът е по-силен от гибелта...

През юни общинският съвет в Русе реши да му даде право на градеж, а преди няколко часа договорът стана подготвен. „ Това го очаквам от 10 години. Излязох от плуването и през вчерашния ден бях на небето, както се споделя. С този контракт безплатно и безсрочно се отстъпва право за градеж “, изяснява Илиян Русев.

Снимка: bTV

А фантазията му от дълго време не е персонална - тя е на десетки родители, чиито деца със специфични потребности Илиян тренира изцяло гратис.

Гледайте двете издания на bTV Репортерите в събота и в неделя след централната емисия вести

„ Като пристигна тук - във водата, той е друг. Това си е неговата среда “, споделя Ивелина Маринова.

„ Успехите, които има Никола са само на Илиян Русев. Трудно е, само че би трябвало добротата просто да е в нас – хората “,  твърди и София Хайриева.

Снимка: bTV

Предстоят още доста стъпки към реализирането на фантазията обаче. „ 10 години не съм взел една стотинка от никого. Това не го върша за мен, това е общественополезна активност – всичко ще остане за града “, безапелационен е Илиян Русев.

Фондацията е събрала 370 000 лв. от дарения. Необходими са обаче още пари, с цел да може един ден Илиян да се обърне обратно и да види, че всички стъпки към този момент са извървени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР