Общинският съвет в Казанлък приема новия общ устройствен план на

...
Общинският съвет в Казанлък приема новия общ устройствен план на
Коментари Харесай

Нов общ устройствен план на общината в Казанлък

Общинският съвет в Казанлък приема новия общ организационен проект на общината, който подсигурява благоприятни условия за стабилно развиване на 3-те града и 17-те села в нея. В две годишния интервал на правенето на плана той мина през публично разискване и голям брой полемики в професионалните гилдии, компании и неправителствени организации. 

Първият Общ устройствен план на Казанлък от 1908 година обрисува главните зони на града, който се развива и до момента върху тях.

Дискусиите са разпознали най-важните проблеми и са дефинирали стратегически оферти, съобразени в крайния вид на общия организационен проект. 130 хиляди лв. коства осъществяването на плана, 65 на 100 от тях по силата на съглашение с община Казанлък поема министерството на районното развиване. 

Новият общ организационен проект дава благоприятни условия за вложения, огромно строителство и финансиране на планове по оперативните стратегии на Европейски Съюз. И най-важното - резервира характерните за общината естествени, културно-исторически, туристически и други запаси като търси салдото сред екологичното равновесие, икономическия растеж и обществения разцвет. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР