Общинският съвет на Вашингтон единодушно одобри реформи в полицията, за

...
Общинският съвет на Вашингтон единодушно одобри реформи в полицията, за
Коментари Харесай

Реформи на полицията във Вашингтон, натиск за такива и в Ню Йорк

Общинският съвет на Вашингтон единомислещо утвърди промени в полицията, за които упорстват протестиращите след убийството на Джордж Флойд, съобщи БГНЕС.
Новите промени включват, наред с другото, възбрана на служителите на реда да употребяват задушващи хватки по време на арест, както и потреблението на гумени патрони и химически дразнители при разпространяване на стачкуващи.
Според The Washington Post, измененията, наред с други неща, задължават градските управляващи да разгласяват имената на полицейски чиновници, направили дисциплинарни нарушавания, както и видеоклипове от камерите, сложени на униформите им в границите на 72 часа. Законопроектът предлага да се изключи намесата на полицейския синдикат при разглеждане на дисциплинарни каузи и да се създадат промени в работата на мониторинговите групи, които следят противозаконните дейности на чиновниците на реда. В допълнение, новите разпореждания допускат възобновяване на правото на глас за някои пандизчии в пандиза във Вашингтон.
Приетите промени ще бъдат годни 90 дни, а за следващо удължение ще се изисква второ гласоподаване.
Въпреки приемането на тези промени, законодателите признават, че в промяната не са взели поради някои от настояванията на стачкуващите. В същото време общинският съвет позволява опцията за пренасочване на част от средствата, които са от столичния бюджет за финансиране на потребностите на полицията, към обществени стратегии.
Междувременно Риана, Ариана Гранде, Били Айлиш, Джъстин Бийбър и доста други звезди на музикалната промишленост в Съединени американски щати подписаха отворено писмо, с което желаят общинските съветници на Ню Йорк да анулират раздел 50-А от закона за гражданските права на щата Ню Йорк. Понастоящем въпросният раздел пази досиетата на полицейските чиновници в дискретност и всъщност отвън обсега на обществото.
Очаква се общинските съветници да одобряват законопроект, ограничителен непозволени дейности на служителите на реда.
" Опечалени от убийството на Джордж Флойд и ненужната загуба на толкоз доста черни животи преди него, би трябвало да потърсим отговорност от тези, които нарушават клетвата си да пазят и служат на обществото и да въздадем правдивост за тези, които са жертва на принуждение ", гласи отвореното писмо на музикантите, заяви CNN. " Необходима стъпка е да се обезпечи достъп до информацията за дисциплинарни нарушавания на чиновниците на реда. Раздел 50-А блокира цялостната бистрота, защитавайки историята на нарушаванията на полицията от обществен надзор, което затруднява търсенето на правораздаване и провеждането на промени. Той би трябвало да бъде анулиран неотложно ", упорстват звездите в отворено писмо до губернатора на щата Андрю Куомо.
Още: " Пастор упрекна Тръмп за полицейското принуждение поради Джордж Флойд "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР