Общинският дял във фалиралата фирма Градски транспорт - Пловдив АД

...
Общинският дял във фалиралата фирма Градски транспорт - Пловдив АД
Коментари Харесай

Петролен бос купува общинския дял в „Градски транспорт” АД

Общинският дял във банкрутиралата компания „ Градски превоз - Пловдив ” АД ще бъде продаден на „ Петрол енерджи ” ЕООД на Георги Самуилов, в случай че Общинският съвет утвърди през днешния ден предлагането на зам.-кмета по финансите Величко Родопски и експертната оценка на акциите.  

Акциите в бившето транспортно сдружение са 66 608 с цена 1,04 лв. всяка  и съставляват 2,84% от капитала на някогашния общински транспортьор. Фирма „ Градски превоз - Пловдив ” АД е оповестена в неплатежоспособност през октомври 2019 година и не прави транспорти, а синдикът Николай Митов има напътствие от Окръжен съд да стартира да осребрява имуществото и да погасява задълженията.   

Преди няколко месеца Общинският съвет беше взел кардинално решение за продажбата на акциите, чиято оценка е направена от експерт.  През 2021 година „ Петрол енерджи ” е придобила на търг с скрито наддаване 5,77% от капитала, или 135 235 акции. Според разпоредбите общинският дял би трябвало да бъде препоръчан на акционерите - „ Транс сити ” АД  и „ Петрол енерджи ”.

„ Транс сити ”, посредством която през 2006 година Ангел Батаклиев купи 67% от капитала на сдружението, е оповестена в неплатежоспособност. Затова компанията на Георги Самуилов има право да закупи акциите на Общината.

С преустановяване на присъединяване на Община Пловдив в тогавашното общинско сдружение се поставя завършек на дългата и трагична сага, в която беше премахнат и тролейбусният превоз. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР