Общинските власти в Амстердам забраняват влизането на частни лодки в

...
Общинските власти в Амстердам забраняват влизането на частни лодки в
Коментари Харесай

Амстердам забранява лодките по каналите

Общинските управляващи в Амстердам не разрешават влизането на частни лодки в централните плавателни канали в града като част от ограниченията против новия ковид.

е се притесняват, че топлото пролетно време ще стане причина фамозните водни пътища в нидерландската столица да се изпълнят с хора, съобщи Асошиейтед прес.

От градската администрация оповестиха, че от неделя на частните лодки ще бъде неразрешен достъпът до имащата формата на подкова мрежа от вътрешни канали в Амстердам в региона на алените фенери. Решението е било взето предвид на опасенията, че ограниченията за обществена отдалеченост, които имат за цел да забавят разпространяването на ковид, може да не бъдат спазвани.

Всеки, който бъде заловен да плава с лодката си в тази зона, рискува санкция от 390 евро.

Много от живеещите във и към Амстердам имат свои лодки, с които плават по каналите за забавление, отбелязва АП.

От неделя обаче в посочения регион ще имат право да влизат единствено служебни плавателни съдове.

Рестрикции ще бъдат наложени и за визитите в известния градски парк Вондел, а в случай че стартират да се събират прекомерно доста хора, влизането в него ще бъде неразрешено въобще.

Премиерът Марк Рюте прикани хората да си останат у дома, макар че Нидерландия ще изкара първия си топъл уикенд за годината. На районните кметове са дадени пълномощия да затварят места като плажове и паркове, с цел да не се позволява скупчването на огромни групи хора.

Нидерландия не е под цялостна карантина, само че питейните заведения, заведенията за хранене, музеите, учебните заведения и университетите са затворени, а държавното управление приканва хората да си стоят вкъщи и да съблюдават обществена отдалеченост.

Днес Нидерландският институт за публично здраве заяви за 148 нови смъртни случая от ковид, с което броят на умрелите в страната стана 1487.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР