Общинските съветници от ППГОС “Продължаваме Промяната - Демократична България в

...
Общинските съветници от ППГОС “Продължаваме Промяната - Демократична България в
Коментари Харесай

От ПП-ДБ настояват за 3 млн. лв. в бюджет 2024 на Пловдив за инфраструктура, зелени площи и нови детски градини

Общинските съветници от ППГОС “Продължаваме Промяната - Демократична България ” в Пловдив оферират в бюджет 2024 на града да се заделят близо 3 милиона лв. за планиране и ремонт на детски градини, улици и прилежащата им инфраструктура, нови велоалеи, междублокови площи и зелени пространства.

Те смятат още за нереалистично завишаването на приходите от имуществени и други локални налози с 19, 7 млн. лева, при приходите от благосъстоятелност с 9, 9 млн. лева, при санкции, наказания и наказателни лихви с 2, 6 млн. лева, както и при постъпленията от продажба на нефинансови активи със 7, 1 млн. лева

„ Ако няма гаранция за постъпването на доходи, които имат променлив темперамент, те не би трябвало да се възнамеряват в първичния бюджет на общината, а да се заложат при възможна актуализация “, обясниха от групата на ПП-ДБ. Според тях, голословно е и планирането на толкоз високи разноски за външни услуги и други разноски за прехрана.

Разчетените разноски за лихви и за заеми от банки не дават отговор на информацията от регистъра на общинския дълг, предизвестиха още съветниците от ПП-ДБ.

Анализът на най-важния финансов документ на Пловдив демонстрира още, че заложените приходи от общински такси са в размер на 82 млн. лева, в случай, че за 2023 година са регистрирани 62 млн. лева

„ Това може да е подбудено или от повишение на събираемостта на общинските такси, за което следва да се подхващат ограничения, или от повишение на размера на общинските такси, каквото предложение към момента не е обсъждано или внасяно в Общински съвет “, безапелационни са от „ Продължаваме Промяната - Демократична България “.

От групата в Общински съвет на Пловдив оферират още в бюджет 2024 да се заделят съвсем 200 000 лв. за планиране на три нови детски градини – една в „ Северен “ и две в „ Западен “, съвсем 1,5 милиона лв. за ремонт и създаване на нова инфраструктура, 500 000 лв. за велоалеи, 200 000 лв. за планиране на зелени площи в междублоковите пространства и към река Марица, както и създаване на поливна система за тепетата в Пловдив.

От ПП-ДБ в локалния парламент упорстват още по 200 000 лв. да бъдат планувани за фитосанитарна оценка на дърветата в парковете “Лаута “ и “Отдих и просвета ”, на Младежкия рид, Бунарджика и Сахат тепе, както и за основаване на фонд за възобновяване на здания монументи на културата от Община Пловдив за сметка на притежателите. Групата упорства още за заделяне на 40 000 лв. за увеличение финансовото подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми.

Общинските съветници от ПП-ДБ смятат още, че има неравномерно разпределение на средствата за финансиране на финансови разноски на регионите на Пловдив. Затова от групата упорстват за нарастване на разноските за настоящи поправки и благоустройство на шестте кметства.

Предложенията на ППГОС “Продължаваме Промяната - Демократична България ” ще бъдат гласувани на идната сесия на Общински съвет на Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР