Общинските съветници от групата Автентична лява левица“ в Пловдив Николай

...
Общинските съветници от групата Автентична лява левица“ в Пловдив Николай
Коментари Харесай

Петима съветници и 109 социалисти от Пловдив напуснаха БСП

Общинските съветници от групата „ Автентична лява левица “ в Пловдив Николай Радев, Тодор Стоилов, доцент Ангел Иванов, Йордан Василев и Добромира Тошева оповестиха, че приключват участието си Българска социалистическа партия. Причината за това били скандалните решения на 50-ия конгрес, където бяха изключени 14 социалисти отпред с Кирил Добрев, а 200 делегати напуснаха форума. Досегашната алена група разполага със 7 мандата в локалния парламент на Пловдив.

Другите двама общински съветници ги поддържаха. Това са доктор Атанас Баташки, наследник на шефа на Министерство на вътрешните работи болничното заведение проф. Илия Баташки, и превозвачът Димитър Чолаков, който е консултант от гражданската квота.

На процедура Българска социалистическа партия в Пловдив остава без посланичество в локалния парламент на Пловдив.

„ Напускаме не Българска социалистическа партия, а партията на Нинова, която беше превърната от нея и хората й в дребна трапезна политическа мощ, влизаща в обединения с идеологически съперници като „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “. Заедно с тях 109 редови социалисти приключват участието си в Българска социалистическа партия “, разгласи шефът на алените съветници Николай Радев. Той и останалите съветници гравитират към Георги Гергов.

„ Не ми беше елементарно да взема това решение. Аз съм партиен член от 35 години. Но с другарите ми не желаеме да имаме нищо общо с това управление “, съобщи Радев, който е и шеф на Английската гимназия в Пловдив. Той и сътрудниците му остават общински съветници и щели да работят за града и за реализацията на левите хрумвания.

Обявиха, че в най-скоро време ще основат гражданско съдружие „ Алтернатива за Пловдив “, по този начин ще се назовава и групата им в Общинския съвет.

„ Ще предложим наши начинания за решенията на транспортните инфраструктурни проблеми на града “, съобщи Йордан Василев. Аграрникът доцент Ангел Иванов добави, че след 46 години участие в партията не може да остане в нея освен това управление.

Съветниците разпространиха декларация, в която дефинираха 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия за разрушителен конгрес за партийната народна власт, социалистическия дух и и здравия политически смисъл.

„ Най-накрая хора, които са чиновници на едрия капитал, напущат Българска социалистическа партия. Благодарим им! “, разяснява пред „ 24 часа “ градският водач на социалистите в Пловдив Иван Петков. В своя позиция Градският съвет на Българска социалистическа партия приканва съветниците да изоставен локалния парламент. „ Гражданите на Пловдив ясно осъзнаха, че те не са съветници на Българска социалистическа партия, а обслужват лицето Георги Тодоров Гергов и ползите на ГЕРБ. Гласуваха за пробива на „ Водната палата “, за зала „ Строител “, за застрояването на 81 декара до Гребната база, както и за приемането на акциите на „ Международен Панаир Пловдив “ АД. С последните свои дейности даже краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства, свързани с поемането на цялостния надзор на Панаира, в формалния си отчет, изпратен до Главния прокурор на Република България и Агенцията за държавна финансова ревизия, ги дефинира като съветници на Георги Гергов!
Истинската левица в Пловдив не може да бъде сломена от хора, които обслужват Георги Гергов. Напротив, това е късмет за излекуване и филтриране на партията в нашия град “, се споделя в нея./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР