Общинските и Районните съвети на БСП създават условия за съхранението,

...
Общинските и Районните съвети на БСП създават условия за съхранението,
Коментари Харесай

Тайната на вота за избор на председател на БСП ще бъде гарантирана, уверяват от избирателната комисия 

Общинските и Районните препоръки на Българска социалистическа партия основават условия за съхранението, превозването и разпределението на изборните бумаги и материали за директния избор на ръководител на партията. Контролът ще се реализира от Общинските и Районните комисии за осъществяване на избора. Това реши Централната комисия за осъществяване на директен вътрешнопартиен избор за ръководител на Българска социалистическа партия /ЦКПИ/ на постоянното си съвещание във вторник. На него бяха одобрени разпоредбите за организационно-техническата подготовка на вота.

Членовете на комисията взеха решение бюлетините за избора да са предпазени с полиграфическа отбрана, да са направени от плътна хартия и с следващи номера. Централната комисия би трябвало да обезпечи изборните кутии за всички изборни секции. Общинските препоръки имат задължението да основат условия, които да подсигуряват тайната на гласуването. Те би трябвало да се погрижат за обезпечаване на изборните описи, протоколите, копирна техника и местата за гласоподаване.

Беше решено след изработването и доставянето на изборните бумаги те да се съхраняват в Централната комисия в запечатано помещение до предаването им на Общинските комисии за осъществяване на избора /ОКПИ/.

Допълнителни уточнения по организацията и провеждането на директен избор за ръководителя на Българска социалистическа партия ще бъдат систематизирани в методически инструкции, които следва да бъдат направени от Централната комисия за осъществяване на избора. Комисията приготвя осведомителни клипове, които ще се популяризират като част от медийната акция за директен избор на ръководител.

Всички решения на Централната комисия за осъществяване на избора могат да се прочетат на уеб страницата на Българска социалистическа партия в раздел „ Пряк избор на председател”. Комисията за директен избор на ръководител на Българска социалистическа партия е одобрена на 14 декември 2019 година, с решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Неин ръководител е Емил Войнов, зам.-председател е Румяна Сидерова, а секретар - Вяра Емилова. Членове на ЦКПИ са Цветанка Георгиева, Таня Найденова, Чавдар Георгиев, Ирена Анастасова, Калинка Николова и Димитър Данчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР