Общинските детски градини ще са безплатни в цялата страна от

...
Общинските детски градини ще са безплатни в цялата страна от
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Детските градини стават безплатни от септември

Общинските детски градини ще са безвъзмездни в цялата страна от септември тази година. Това разгласи пред Би Ти Ви ръководителят на парламентарната обществена комисия Искрен Арабаджиев.

Предвижда се също да бъдат обезщетени и родителите на деца до 3-годишна възраст, които не са признати в общинските ясли. В момента се подкрепят единствено тези с деца над 3 година

Сумата сега е 291 лева на месец и евентуално ще бъде увеличена. Ще остане изискването родителите да са кандидатствали за общинско детско заведение и детето да не е признато, посочи Арабаджиев.

Той удостовери, че пенсионерите, които са получили през януари по-малко пари, в сравнение с през декември, ще бъдат обезщетени със задна дата – от януари. Компенсацията те ще получат с пенсията за февруари.

Председателят на обществената комисия разгласи, че се надява след юни Коронавирус добавките към пенсиите да отпаднат, а от юли да има положително нарастване на парите на най-възрастните съгласно приноса, който имат в системата. Според него добавките не са добър механизъм, тъй като изкривяват системата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР