Общински земи от софийските райони Младост, Панчарево и Витоша стават

...
Общински земи от софийските райони Младост, Панчарево и Витоша стават
Коментари Харесай

Общината дава имоти на държавата за Околовръстното от Младост до Църна маца

Общински земи от софийските региони " Младост ", " Панчарево " и " Витоша " стават държавни, с цел да се построи Околовръстното от " Младост " до бул. " Цариградско шосе ", където се прави връзка с автомагистрала " Тракия ". 
 Отварят офертите за Околовръстното от Цариградско до Младост, дават по 20 млн. на километър
Столичният общински съвет ще гласоподава през днешния ден терени, които сега са обществена общинска благосъстоятелност, да бъдат преобразувани в частна такава, а на страната да се трансферира безплатно правото на благосъстоятелност върху тях. Искането за трансформацията е от АПИ, а отчетът до СОС е импортиран от съветничката от ГЕРБ Ваня Тагарева и кметовете на регионите Теодор Петков и Димитър Сичанов, както и  врид. на Младост " Румен Русев. 

Терените от Младост са 23, от Панчарово 36, а от регион Витоша - три. 

Изграждането на 6-километровия сектор ще коства 123 млн. лева без Данък добавена стойност и ще се финансира от републиканския бюджет, заяви Агенция " Пътна инфраструктура " през лятото на 2018 година Пътят би трябвало да е подготвен през 2021 година, секторът е последният за създаване на Южната дъга на Околовръстното. 

Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разделителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в региона ще се осъществява чрез четири пътни възела - п. в. " Стар Лозенски път ", п. в. " Патриарх Герман ", п. в. " Самоковско шосе ", п. в. " Младост ".

Ще бъдат построени 3 пешеходни надлеза и мостове над реките Искър и Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и други. С реализацията на плана ще се улесни придвижването на директния трафик, настояват от АПИ. 

От терените, които Столична община предава на страната, са изключени 5 парцела в с. Герман, осем в землището на Горубляне и още три в с. Лозен, за които Министерството на земеделието е издало уверение, че има реституционни искания, се прецизира в отчета до СОС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР