Общински , в който са включени ръководителите на всички общински

...
Общински , в който са включени ръководителите на всички общински
Коментари Харесай

Медицински съвет помага за справянето с COVID кризата в Пловдив

Общински, в който са включени ръководителите на всички общински здравни заведения за болнична и доболнична помощ, бе основан в община Пловдив. Неговата задача е да синхронизира дейностите на общинските здравни заведения във все по-усложняващата се епидемиологична конюнктура. Съветът е под управлението на шеф „ Здравеопазване “ в община Пловдив лекар Калин Калинов. Новоучреденият съвет ще подкрепя активността на Общинския спешен щаб и ще работи в цялостен синхрон с Медицинския експертен съвет към Областния спешен щаб.
По искане на лекар Калинов ръководителите на общинските здравни заведения ще приготвят отчети за финансовата и техническа подготвеност, както и за кадровата обезпеченост за откриване на Коронавирус браншове в поверените им лечебни структури до края на седмицата. На база на тези отчети, в понеделник съветът ще вземе решение къде и какъв брой да бъдат новоразкритите Коронавирус зони. „ Ако има ДКЦ-та, които нямат опция да разкрият зони за битка с пандемията, ще подкрепят с екипи сътрудниците си. Това е правилото на солидарността. Работим в съдействие със синдикатите и няма да нарушим законодателството. Всеки ще даде непринудено единодушие за командироването си “, съобщи на съвещанието Калин Калинов.
 Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона
В 8 часа медици от столичната онкологична болница (УСБАЛО ЕАД) излизат на митинг пред лечебното заведение, оповестява БНР. Причината е...
Като максимален проблем присъстващите отличиха неналичието на задоволително фрагменти . Затова бе признато предлагането за основаване на обединен указател на медицинския личен състав и доброволците. Неговата цел е да поддържа настояща информация за потребностите от експерти в обособените лечебни заведения и ДКЦ-та и да подкрепя процеса на командироването на фрагменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР