Общинската почивна база в Сандански ще бъде предоставена безвъзмездно на

...
Общинската почивна база в Сандански ще бъде предоставена безвъзмездно на
Коментари Харесай

Общинската почивна база в Сандански ще бъде предоставена за убежище на украински граждани

Общинската почивна база в Сандански ще бъде предоставена безплатно на търсещи леговище украински жители, сподели пред Българска телеграфна агенция кметът на общината Атанас Стоянов. Предложението на Стоянов е показано на председателския съвет към Общински съвет – Сандански, а концепцията е подкрепена единомислещо. 

В общинската база могат да се настанят шестнадесет индивида. Базата е изцяло оборудвана, в нея има кухня, стаите са отоплени и е подготвена да посрещне хора, които бягат от войната и имат потребност от поддръжка, уточни кметът на Сандански.

Общината има подготвеност да обезпечи и храна, облекла и медикаменти на хора, които биха потърсили леговище в общината, добави Атанас Стоянов. Средствата за това ще бъдат отделени от общинския бюджет. В случай, че се настанят фамилии с дребни деца, от общината имат подготвеност да закупят и нужните съществени неща за развъждане на дете. 

Базата, която се дава, не е огромна, само че е насочна точка, от която да се тръгне, сподели още общинският кмет. Инициативата е разисквана и с част от шефовете на учебни заведения в Сандански, които разполагат с общежития.

Те също са изявили предпочитание и подготвеност за поддръжка, като обезпечат опция за настаняване на бежанци, уточни Атанас Стоянов.

До края на деня (28 февруари) общинското управление ще се срещне и с Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански, на която ще се обсъдят опциите за настаняване на хора, които бягат от войната, сподели още Стоянов. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР