Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради

...
Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради
Коментари Харесай

Столична община разясни казуса с Васил Терзиев и има ли дялово участие в търговско дружество

Общинската изборна комисия в София ще заседава изключително през днешния ден поради постъпил сигнал по отношение на пълномощията на кмета . 

От Столична община обясниха проблема с позиция до медиите:

В Общинската изборна комисия (ОИК) е постъпила тъжба за евентуална несъответственост на кметската служба на поради дяловото му присъединяване във компания “Мадж.ио ” ООД. Предстои ОИК да се произнесе по жалбата, импортирана от Радио и Телевизия “Истина и независимост ”, само че в името на прозрачността и законосъобразността на всяко деяние на новия кмет на София, желаеме да изясним обстоятелствата: 

Васил Терзиев не е нарушил настоящото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за локалното самоуправление. Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 година, излиза от миноритарното си присъединяване в сдружението, в което не е изпълнявал управническа функционалност, с контракт за прекачване на дялове. Това е датата, от която в действителност престава да бъде притежател.  

Отговорност на сдружението, от което той излиза месец преди встъпването си в служба, е да отрази измененията в Търговския указател. 

Жалбата е неоснователна, тъй като действието на контракта за прекачване на дялове настава с постигането на единодушие, а съгласно Закона за комерсиалния указател вписването на променените условия има единствено оповестително и защитно деяние.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР